Er I på jagt efter ny bolig?

At være på boligjagt kan være som at navigere i en jungle uden kort og kompas. Man har konstant store øjne efter annoncer på huse i aviser og på nettet. Når man kører i sin bil, er man ligeledes ekstra opmærksom på de farverige skilte, der med jernstænger er presset ned i græsset foran huse, der er til salg.

At lede efter ny bolig kan være en proces, der kræver utrolig meget tålmodighed. Samtidig skal man pludselig vide alt muligt om renter, geografiske områder, lån og ikke mindst tilstandsrapporter. Det kræver både meget tid at sætte sig ind i, og det gør desværre ikke boligjagten særlig meget lettere – tværtimod. Godt nok er det vigtigt at vide, hvad man skal lægge mærke til ved de huse, man er ude og kigge på, men samtidig er det simpelthen så drøjt og stressende, med alle de ting, man skal forholde sig til.

Det er jo ens fremtidige hjem, og det er ikke bare sådan lige.

I skal for eksempel lægge mærke til, hvordan huset står til. Hvis det er et hus fra 60’erne, er det vigtigt, at I kigger på, hvordan taget har det. Kigger I på huse i byen, kan det være ekstra vigtigt at være opmærksom på, om der vil være brug for, at huset får tagrenovering i København. Det er ikke fordi, at man skal afskrive huset helt, hvis det står dårligt til med taget. Det skal bare være en faktor i jeres overvejelser, inden I køber et hus. Det kan nemlig sagtens være, at prisen på huset afspejler, at det trænger til et nyt tag – og så er det jo ingen sag. I sådan et tilfælde, kræver det bare, at I medregner den tid, det tager at få lavet et nyt tag.