Er splitleasing noget for mig?

Hvis du overvejer at lease en bil, så kan du vælge mellem flere forskellige leasingformer. Du kan eksempelvis tage et nærmere kig på splitleasing. Men er du ikke helt sikker på, hvad splitleasing er for noget, og vil du gerne vide mere om denne type leasing, skal du læse med videre her.

Hvad er splitleasing?

Splitleasing er det rette valg for dig, der bruger bilen en del til erhvervskørsel. Vælger du splitleasing vil kilometerne blive delt mellem privat- og erhvervskørsel. Det betyder, at du kun betaler for din private kørsel, mens virksomheden betaler for selve erhvervskørslen.

På den måde bliver der udformet to forskellige kontrakter, og omkostningerne bliver delt op. Du vil altså ikke som privatperson skulle ende med at betale for alle de kilometer, som du kører i forbindelse med din virksomhed.

Fordele ved splitleasing

Der er flere fordele ved at vælge splitleasing. Disse fordele er blandt andet:

  • Du slipper for beskatning af fri bil – Har du en splitleasingaftale, så slipper du som firmabilsbruger for at blive beskattet af fri bil. Herved skal du kun betale for de kilometer af kørslen, som du kører privat. Kører du primært erhvervskørsel, kan splitleasing være yderst attraktivt for dig.
  • Der vil være mindre udgifter for virksomheden – Hvis du vælger en aftale med splitleasing for din firmabil, vil din virksomhed ende med at spare penge. Dette er på grund af, at virksomheden udelukkende betaler for den del af kørslen, der består af erhvervskørsel.

Der er flere gode grunde til, hvorfor splitleasing kan være den rette løsning for dig.