Find den perfekte lejebolig – dette skal du huske

Uanset hvilken situation du står i, kan der være behov for en lejebolig. Hvad enten du flytter hjemmefra eller familien udvides. Der er mange forskellige typer at vælge imellem, og det kan nogle gange være svært at finde rundt på det store marked. Læs med her, og få nogle tips til, hvad du skal være opmærksom på, når du kigger på lejeboliger.

Kvadratmeterne kan snyde

Noget af det vigtigste, man kigger på i forbindelse med leje, er størrelsen. De fleste har en idé om, hvor mange kvadratmeter de har brug for. Dog bliver folk tit overraskede over, at boligens areal faktisk kan være en del mindre, end det der står på lejekontrakten. Det skyldes, at man ofte ikke tænker over, at der er mange forskellige ting, der bliver regnet med i arealet såsom kælderrum.

Inden man skriver under på en lejekontrakt, kan det altså være en god idé at spørge efter gulvarealet eller selv måle op, hvis man har muligheden for det. På den måde sikre man sig, at man faktisk har den plads, som man skal bruge. I ældre boliger er kvadratmeterne i kontrakten ofte mere retvisende for det faktiske areal, da nyere boligerne har tykkere vægge, oftere altan og så videre.

Beliggenheden og miljøet

Det er vigtigt at være opmærksom på, hvor lejemålet ligger i forhold til ens dagligdag. Har man børn, er det godt at kigge på afstand til skole, og om det er muligt at cykle. Hvis det ligger længere ude på landet, så kan man kigge efter parkeringsforhold. I den forbindelse er det også værd at være opmærksom på, hvordan trafikken er til og fra arbejde.

Hvis man er ude og kigge på en mulig lejebolig, er det altid en god idé at gå en tur i kvarteret, så man kan fornemme, om det er et sted man kan falde til. Alternativt kan man prøve at komme i snak med andre beboere eller naboer, så man kan få en ordentlig fornemmelse. Sørg for at læse en eventuel husorden, og se om det passer ind i din eller jeres hverdag.

Giv udlejeren et god indtryk

At finde den perfekte lejebolig, kan være lidt ligesom at skulle finde et job. Man skal sælge sig selv som en god lejer, og det er derfor vigtigt at have med i baghovedet, hvem udlejeren helst vil overdrage nøglen til. Ingen har lyst til at gå på kompromis med deres bolig.