Guide: Her er de 4 største festivaler i København og omegn

Danmark er et af de lande i verden, som har flest festivaler pr. indbygger. Det siger ikke så lidt, men der er god grund til det – hvert år valfarter vi danskere til festivaler over hele landet. København, som er landets hovedstad, huser nogle af landets største festivaler.

#1: Roskilde Festival

Selvom Roskilde Festival ikke ligger i København, er den ikke mere end 20 minutter væk med tog, og du kan derfor sagtens tage til og fra festivalen, hvis du er bosiddende i København. Der findes masser af forskellige måder at komme til festivalen på, men den billigste er at tage toget til Roskilde Station, hvorefter der kører både busser og taxaer til festivalpladsen.

På Roskilde Festival kan du opleve de største navne i hele verden, og festivalen tæller hele 8 dage, hvor du kan opleve fest, musik og spændende arrangementer. I de dage, hvor festivalpladsen ikke har åbent, er der koncerter på campingpladsen, og du vil helt sikkert få én på opleveren, selvom festivalpladsen ikke har åbent. Du kan købe udstyr til fesitvalen på Festivalkits.dk.

#2: Distortion

Distortion er en helt særlig festival, som mange formentlig vil mene er den, der er den mest københavnske af alle festivaler. Alt foregår på gaderne rundt omkring i København, og de forskellige kvarterer skiftes til at lægge asfalt til festen. Distortion er startet som en piratfest og har gennem årene udviklet sig til at være det, der nok bedst kan betegnes som kontrolleret kaos i Københavns gader.

Du kan købe et armbånd til Distortion, hvis du vil støtte festivalen og samtidig have adgang til de mange efterfester rundt omkring, men selve festivalen er gratis at deltage i de fleste af dagene. Der hersker en helt særlig stemning til Distortion, hvilket ikke mindst skyldes, at den anarkistiske stemning er bevaret så godt, som det er muligt, når der kommer flere end 100.000 deltagere om dagen.

#3: Copenhell

Copenhell er en festival for dem, der godt kan lide at headbange og kaste djævlehorn. Festivalen er blandt den største af sin slags i Europa, og der kommer gæster fra hele verden. Det samme kan siges om de optrædende, som indtil nu har talt alle fra Ozzy Osbourne og Marilyn Manson til Slipknot og Slayer. Helt klart et besøg værd, hvis du kan lide heavy-musik.

Festivalen blev aflyst i 2021, men det forventes, at den vender stærkt tilbage i 2022, hvor blandt andre D-A-D, Opeth, Metallica, Iron Maiden, Judas Priest og Kiss er på programmet som headlinere. Om det bliver en realitet, må tiden vise, men ikke desto mindre er det en af Københavns største og mest legendariske festivaler, som helt sikker skal opleves.

#4: Copenhagen Jazz Festival

Copenhagen Jazz Festival er en legendarisk festival, som finder sted hvert år i juli. Det er en fremragende festival, hvor der årligt kommer omkring 250.000 deltagere forbi de forskellige venues, torve, gader og spillesteder. Her har populære og legendariske jazzmusikere gennem tiden været forbi – eksempelvis Ray Charles, Herbie Hancock og Tony Allen.

Copenhagen Jazz Festival er den ældste festival i København, men det er samtidig blandt en af de største jazzbegivenheder i hele Europa – og det er en festival for alle. Der findes masser af børnevenlige koncerter rundt omkring i byen, og du kan derfor sagtens have dine børn med, når du deltager i Copenhagen Jazz Festival.