Hvordan finder du en dygtig advokat?

Der kan komme tidspunkter, hvor du kan få brug for en advokat. Det kan være i forbindelse med, at du skal købe en ny bolig, du skal skilles fra din partner eller hvis du skal have gennemlæst nogle juridiske dokumenter, som du ikke helt kan forstå. En advokat kan bruges i mange sammenhænge, og derfor er det også vigtigt, du finder den rette til dig. Hvis du ikke har benyttet dig af en advokats services før, så kan du læse med i denne artikel om, hvordan du finder en dygtig advokat. 

Spørg din omgangskreds

Når du leder efter en advokat, er det vigtigt, at du tager dig god tid og laver noget research. Der findes mange forskellige typer af advokater, så det er vigtigt at finde den, der passer til dig og din situation. Den bedste måde at finde en god advokat på er at spørge rundt. Tal med din familie, venner og kolleger om de har benyttet sig af en bestemt advokat eller advokatfirma på et tidspunkt. Som vi skrev i introduktionen, så kan der komme flere tidspunkter, hvor man kan få brug for en advokat. Og derfor vil du sikkert kunne blive henvist til en gennem din omgangskreds. Hvis du ikke kan spørge din nære omgangskreds, så kan du også henvende dig til dit netværk på LinkedIn. Her kan du skrive ud, om nogle har gjort brug af en advokat i samme situation som dig. 

Brug internettet

Hvis du ikke kan finde en advokat gennem venner og familie, kan du bruge internettet. Du kan starte med at kigge på hjemmesider med anmeldelser. Der findes mange hjemmesider, hvor folk kan skrive anmeldelser af deres erfaringer med advokater. Det er en god måde at få en idé om, hvordan en advokat er, før du mødes med ham eller hende. Når du kigger rundt på forskellige anmeldelser, så er det en god idé at besøge hjemmesiderne. Man kan erfare en del ud fra hjemmesider – hvor professionelt ser det ud, og om deres arbejdsområder gør sig relevant til dig og din situation. Brug derfor lidt tid på at undersøge hjemmesiderne, før du ringer op til den første advokat, du finder frem til. Hvis du gerne vil finde en advokat i det område, som du bor i, så kan du skrive i Googles søgefelt “advokat i kbh“. Så vil Google gøre det nemt for dig at finde de relevante advokater tæt på dig.

Tag en snak med advokaten

Når du har fundet nogle få advokater, som du er interesseret i, er det tid til næste skridt. Det er nemlig at mødes med dem til en snak. Det kan ske personligt eller over telefonen. Når du har en snak med advokaten, skal du sørge for at stille så mange spørgsmål som muligt. Dette er vigtigt, fordi du ønsker at få en fornemmelse af, om advokaten er den rette match for dig, og om han/hun har en god erfaring med sager som din.