Hvordan forbedrer jeg mine chancer for at få en lejebolig i København?

Lejligheder i København

Det er ikke let at finde en lejebolig i København. Det er især ikke let, hvis man har et begrænset budget. Af denne grund er der også rigtig mange, der kæmper med at finde en lejebolig i hovedstaden. Heldigvis er der måder at forbedre sine chancer på.

Er du blandt dem, der er på udkig efter en lejelejlighed i København, har du sandsynligvis selv oplevet, hvor svært det kan være. Herunder finder du en række tips til, hvordan du kan forbedre dine chancer for at få en lejebolig – enten i eller nær København.

Skru ned for dine krav

Det første tip er, at du skal overveje, om du kan skrue ned for dine krav. Er du f.eks. villig til at fjerne dit krav om, at lejligheden skal være en altan? Er du det, så åbner du pludselig op for et hav af andre lejligheder, der ikke før var med i dine overvejelser.

Når man leder efter en lejebolig i København, er det meget vigtigt, at man hele tiden vurderer sine krav. Det er især tilfældet, hvis man er studerende, da indkomsten derfor næppe er høj. Overvej derfor, hvor mange af dine krav, der rent faktisk er afgørende for dig.

Bliv skrevet op i et lejerkartotek

Det er også en rigtig god idé at blive skrevet op i et lejerkartotek. Gør du det, så er du nemlig blandt de første, der får besked, når en ny bolig kommer til leje. Du er dog næppe den eneste i lejerkartoteket, hvorfor du skal handle hurtigt, hvis boligen har interesse.

Den klare fordel ved at være skrevet i et sådant lejerkartotek er, at boligerne altid forsøges udlejet via kartoteket, inden de kommer på nettet. Det vil sige, at du får mulighed for at leje boliger, der endnu ikke er at finde andre steder på nettet.

Skru op for dit budget

Der bør ikke herske tvivl om, at det naturligvis er lettere sagt end gjort at skrue op for sit budget. Hvis du har mulighed for det, er det dog værd at overveje. Ejer eller leaser du en bil, der egentlig ikke er nødvendig, bør du måske overveje at skille dig af med denne.

Dropper du at bruge penge på andre ting, giver det dig mulighed for at betale en højere husleje. Det betyder ikke, at du slet ikke må bruge penge på andre ting, men jo større en del af din indkomst, du vil allokere til din husleje, desto lettere bliver din jagt.

Overvej et bofællesskab

Har du et meget begrænset budget, kan det være rigtig svært at finde en bolig. Derfor bør du overveje at blive en del af et bofællesskab. Det er ikke noget, der tiltaler alle, men er du socialt anlagt, kan det faktisk være en bedre løsning, end at bo alene.

Der findes rigtig mange bofællesskaber i København, hvilket især skyldes, at huslejen er høj. Det er særligt unge og studerende, der vælger at bo sammen i bofællesskaber. Det medfører nemlig, at de ikke skal bruge nær så mange penge på husleje.