Sådan slipper du af med hjemve

Er du startet på efterskole? Det kan også være, at du kigger på efterskoler Sjælland og tænker over, hvad du mon skal gøre, hvis du får hjemve. Der er ingen tvivl om, at det ikke er rart at have hjemve. Men du vil højst sandsynligt få hjemve flere gange, mens du er på efterskole. Heldigvis findes der flere ting, du kan gøre for at slippe af med hjemve. Læs med videre her.

Sørg for at dit værelse er hyggeligt

Først og fremmest er det en god idé at sørge for, at dit værelse er hyggeligt, så du elsker at være i rummet. Du kan eksempelvis hænge personlige billeder op på væggen eller medbringe en lyskæde, som du hænger op.

Brug tid sammen med de andre

Føler du dig trist til mode, bør du ikke isolere dig. I stedet bør du være sammen med de andre. Du kan ligeledes ringe til dine forældre eller snakke med en lærer om det, hvis du har lyst til det.

Lav ting som du elsker

Hvis du elsker at læse, spille spil eller gå ture, så behøver du ikke at droppe disse ting bare fordi, at du tager på efterskole. Når du har hjemve, er det især vigtigt, at du laver alle de ting, som du elsker.

Hav noget tid for dig selv

Det er ikke en god ting at isolere dig selv på dit værelse. Men alligevel bør du sommetider tage noget tid for dig selv. Har du brug for en kort pause, hvor du er alene, så tag endelig pausen.