Sådan bliver du klar til at flytte hjemmefra

Går du med tankerne om at flytte hjemmefra inden for den nærmeste fremtid? Der er ingen tvivl om, at det er et både spændende og udfordrende kapitel i dit liv, når du tager skridtet fra at bo hjemme til at flytte hjemmefra.

Men hvordan bliver du egentlig klar til at tage det skridt?

Få overblik over din økonomi

Når du flytter hjemmefra, er du nødt til hele tiden at have overblik over din økonomi. Der er nemlig pludselig en hel række udgifter, som du hver måned skal betale. Det er udelukkende dit ansvar, at det hele løber rundt.

Når du skal have overblik over din økonomi, betyder det, at du er nødt til at vide, hvad du har af udgifter i forhold til indtægter hver måned. Det får du kun ved at lægge et budget. Et budget skal indeholde alle de udgifter, som du har hver måned. Når du lægger et budget, finder du hurtigt ud af, om du har råd til at flytte hjemmefra eller ej.

I dit budget skal du f.eks. huske udgifter såsom:

  • husleje

  • mobilabonnement

  • mad og husholdning

  • transport

  • forsikring

  • fornøjelse

  • m.m.

Spar sammen til møbler og ting

Det er ikke billigt at flytte hjemmefra. Derfor er du også nødt til at spare sammen for at blive klar til at flytte hjemmefra. Du skal spare sammen til f.eks. et indskud, møbler og ting. Du bliver som regel overrasket over, hvor mange ting du har brug for, når du flytter hjemmefra. Det er alt fra grydeskeer til en støvsuger.

Du kan altid forsøge at skrive en liste over alt det, du har brug for, så du har overblik over, hvor meget du skal spare sammen. Hvis du ved, hvad du har brug for, kan du også ønske dig nogle af de ting i julegave og fødselsdagsgave, inden du flytter hjemmefra. Det er en god måde at lette lidt på din økonomi.

Gem nummeret på din lokale låsesmed

I mange lejligheder er det sådan, at din hoveddør låser automatisk, når du lukker den. Derfor skal du altid være ekstra opmærksom på at huske din husnøgle. Hvis du alligevel er uheldig en dag og låser dig selv ude, så er det en rigtig god idé, hvis du allerede har et nummer på din lokale låsesmed.

Lær at spare hvor du kan

Når du flytter hjemmefra, skal du også vænne dig til, at du sandsynligvis ikke kan bruge så mange penge, som du måske er vant til. Derfor er du nødt til at lære dig selv at spare, hvor du kan. Der findes heldigvis mange gode tips til at spare penge.

F.eks. sparer du penge, når du laver mad fra bunden fremfor at købe take-away. Du sparer også penge, når du handler ud fra ugens tilbud fremfor ikke at gøre det. Derudover er det en god idé at tjekke dine forskellige abonnementer igennem, for du betaler garanteret til flere ting, som du alligevel ikke helt bruger. Det er f.eks. fitness, streamingtjenester m.m.